Blöt 40-års fest…

24 augusti, 2014 Av Av helenasahlqvist

Igår var det fest hos Bengan som fyllde 40-år i somras. Vi lämnade barnen hos farmor och farfar vid tretiden. Åkte hem, gjorde oss iordning och hämtade Anders och Mallan. Drog hem till Jansson för uppvärmning. Det småregnade hela eftermiddagen, men när vi gick mot Benga och Annika sken det upp.
Började med fördrink och femkamp, där mitt och Mallans lag blev stolta tvåor. Sen bjöds det på mat. Lagom när vi satt oss ner och började äta kom regnet. Det åskade och vräkte ner regn. Fick kaffe och muffins till dessert som smakade fantastiskt.
En stund efter kaffet blev det blött, väldans blött. Micke och Annika skulle hämta öl i källaren när de upptäcker att det sipprar upp vatten genom golvet. Micke kom utrusandes i partytältet och sa åt grannarna som var med att kolla sina hus. Sen skyfflade vi vatten. Stod flera stycken med rakor och skyfflade vattnet ut i källarens farstu som hade en lägre nivå på golvet så en pump kunde pumpa ut vattnet. Så stod vi i timmar. Hos en granne var vattnet i källaren knähögt och hos en annan hade det slagit ut elen i huset. Huvaligen!
Vi åkte hem vid tre. På två ställen på vår grusväg rann vattnet över vägen och vid vår infart var det sjö. Åskan har slagit ut modemet, så vi får hålla tillgodo med mobilernas internet i några dagar. Även gräsklipparen verkar må lite dåligt. Den känner inte av omkretstråden, men vi får se vad det beror på.
Konstigt väder har det varit nu. Stekhett och torrt i fyra veckor och nu spöregn i drygt en. Vad blir det?
Nej, ska dra på mig gummistövlar och ta en tur i skogen. Behöver lite frisk luft…

// Helena