Skola hit och skola dit

14 augusti, 2014 Av Av helenasahlqvist

När man trodde att man skulle vara ifrån skolans värld för ett bra tag framöver känns det lite konstigt att helt plötsligt vara mitt i den. Har vik. en vecka nu som skolassistent. Igår var första dagen lärarna jobbade för terminen och det betyder upptackt. Åt mingelfrukost (minglade inte så mycket), hade APT och tod gruppfoto till skolkatalogen. Jaha, så ska man vara med på det också. Har de senaste dagarna fått massor av info om allt från lärarlöner till arbetsvillkor och jag kan konstatera att jag nog gjort ett klokare val om jag läst till lärare istället för ekonom. Ingångslönerna är bra mycket högre. Sen ska man ju vara en bra pedagog också, vilket jag inte är, så ekonom var nog rätt för mig ändå. Det gäller att känna sig själv.

Pluggar för tenta på måndag. Jag hoppas verkligen den går bra den här gången. Försöker tänka på hur frågorna brukar se ut när jag läser. Så jag kan tänka ut ett svar redan nu. Har tenta på onsdag med sen är vårterminen över. Det är dags att lägga grovplanering för hösten. Måste lägga en plan för vad jag ska läsa när. Så jag inte kommer efter från början. 

Nej dags för jobb.

 

// Helena