Klimatsmart

4 juli, 2014 Av Av helenasahlqvist

Så kan man sammanfatta min arbetsplats. På jobbet sorterar de allt för återvinning. Till och med papperskorgen på kontoret innehåller ett par extra muggar att sortera smått avfall i. Kanske inte så konstigt eftersom miljökontoret bor i samma hus. 
När vi hade två blöjbarn var vi jätte duktiga på att sortera. Det berodde på att det annars blev trångt i soptunnan. Det som inte gick att sortera då var mjukplast. Det slängde vi i en separat påse sen fick det åka i brännbart på tippen. Sedan dess har jag inte haft koll på att det går att slänga mjukplast här i stan. Det gör det visst. Så nu får jag utöka min egen lilla sopstation med mjukplast.
Det skulle vara ganska intressant att en månad försöka sortera ut allt som går. Det skulle vara intressant att se hur lite sopor det blir i tunnan. Det som blir kvar att slänga blir kuvert (klistret klumpar ihop sig och förstör massan), yoghurt och filmjölkspaket. Det går ju givetvis att tvätta ur paketen, men det tar ju massa vatten. 
Kanske ska införa en klimatsmart månad, eller kanske en insamlingsmånad. Svårt att vara klimatsmart kanske om man ska åka över 300 mil med bil och husvagn på en månad. Man kan ju i o f göra det så klimatsmart som möjligt. Vi har ju en solpanel till husvagnen, så då kan vi ju bo utan el. 

I dag är sista arbetsdagen innan 4 veckors semester. Ska bara iväg och se simuppvisning först. Knattarna ska få visa vad de lärt sig.

// Helena