Det där att välja rätt sorts mat…

17 juni, 2014 Av Av helenasahlqvist
Ju mer man talar 5:2, ju fler är det som håller på. På jobbet kryllar det av fastare. Bara på min lilla avdelning är vi fem stycken. Hur många det är i hela huset har jag ingen aning om. 
Igår fick jag stå över tårtan som de åt på jobbet. Hade ju faktiskt varit gott med en bit jordgubbstårta, men jag vågade inte ta än den minsta lilla biten. Vill inte att kalorierna ska rusa iväg. 
Tog med mig Emil och åkte för att handla efter jobbet och fick med mig en tårta hem därifrån istället. En Almondy med jordnötter och kolasås. Den såg för god ut för att motstå. Så kan det gå när hungern gnager i magen. Det är väl säkert så människan funkar. När vi svälter och hittar föda så hamstrar vi. Ett helt naturligt fenomen alltså.

Hade planerat att äta kyckling, potatis och broccoli till mat igår. Var inte alls sugen på det. Bestämde mig för att steka potatisen och ta med det i matlåda till jobbet idag istället. Kokade två ägg och åt istället. Ägg mättar bra till frukost och jag står mig på ägget länge. På kvällen mättade det dock inte så bra. Det är så svårt att veta, vad mättar bra och vad mättar inte bra. Min potatis och kyckling hade säkert varit bättre. Får nog börja tänka att ju färre kalorier per 100 gram, ju bättre mättar det och fyller ut magen. 
Idag är det tisdag och sista arbetsdagen den här veckan för mig. Har tagit semester två dagar. Lunchpromenad idag. Får se om jag följer med. Det beror på vädret. Möte i eftermiddag och hemgång vid fyra. Ska skjutsa barnen till simskola klockan sju nu på morgonen och ikväll ska jag packa. Verkligen full fart. Har dessutom en uppsats som vi behöver komplettera, men det får jag försöka klämma in. Har några veckor på oss och semestern har ju inte börjat än. 
Nej, dags att skrämma upp de små.
// Helena