Fredagkväll…

13 juni, 2014 Av Av helenasahlqvist
En hel arbetsvecka har gått. Den har varit helt ok. I dag fick jag börja med lite statistikuppgifter. Det kändes som en vettig arbetsuppgift. Förberedde statistik för nämnden på måndag. Har kommit in bra i arbetslaget och börjat ”hitta” min plats. Brukar ju ta några dagar att känna av omgivningen och börja samexistera med den. Hitta sin egen identitet i gruppen. Komma underfund med hur man ska vara gentemot andra människor, så att man synkar sig själv med omgivningen. Det är ju jag som kommer in ny, så då får ju jag anpassa mig till de andra. Skulle vara himla dumt att komma in i en grupp och rumstera om i något som de fått att funka. 
Sen är det en helt annan sak att ha en annan syn på saker som görs. Jag har redan fått flera förfrågningar på hur jag som ny och utomstående ser på rutiner mm. Det är ganska kul, att de vill ha en gröngölings åsikter. Men det visar nivån på de man arbetar för. De känner inte att man som ny, och som tycker annorlunda, kommer in och trampar på tårna. De ser det som en resurs. 
Igår var det skolavslutning. Första gången med alla barn i skolan. Till hösten börjar lill-parveln i ettan. Vart tog åren vägen liksom? Vi hade i alla fall riktigt tur med vädret. Strå har ju sin avslutning ute, så alla som vill kan komma och kolla. Då gäller det att det är uppehåll. 
Skulle gått på Karlskogafesten igår. Hade ingen riktig lust, men tänkte att det fick gå för barnens skull. Sen visade det sig att de hellre ville vara hemma och bada. Vilken tur vi hade. Så jag hann vattna trädgårdslandet istället. 
Idag tog vi en tur till Kristinehamn för att få TBE-vaccin. Har försökt ringa VC här flera gånger, men det är kört att få teltid. Så frågade jag Maria som jobbar som företagssjuksköterska i Kristinehamn om de vaccinerar privatpersoner. Det gjorde de. Igår kontaktade jag dem och fick tid idag. Helt fenomenalt! Sen kostade det lite för att det inte går via landstinget, men hellre det än att få hjärnhinneinflamation. 
Nu ska jag slappa, laga Tacos och bara ha en lugn fredag. 
// Helena