Funderingar kring fasta…

23 maj, 2014 Av Av helenasahlqvist
Såg på Vetenskapens Värld i måndags. Det var ett uppföljningsprogram om förra årets program om att fasta. Programmet som sedan resulterade i en invasion av 5:2 dieten. Jag skrev om det den 26:e mars förra året. Straxt efter det köpte jag Michael Mosleys bok om ”The fast diet”. Den läste jag igår. 5:2 har blivit nya trendiga ”bantnings” metoden. Dock var inte huvudsyftet med Mosleys program att gå ner i vikt. Det som var hans syfte var andra hälsoeffekter som fastan bidrog till. Minskad risk för cancer, demens och diabetes. Försök har gjorts på råttor och effekten har varit stark. De råttor som fastade levde dubbelt så länge än kontrollgruppen.
Nåja. jag testade detta en dag förra året. Trots att jag höll mig till 600 kcal så blev jag inte hungrig. Det funkade bra liksom. Jag skulle behöva boosta min minnesfunktion lite så jag överväger att testa 5:2. Vi får se. Eftersom det handlar om två av veckans sju dagar så är det ju inte så betungande. Jag fastade mer eller mindre hela min uppväxt eftersom jag inte tyckte om mat. Skolmaten rörde jag knappt och potatis var det värsta jag visste, så jag levde på frukost.
Nåja, nog om det. Jag uppdaterar när jag/om jag sätter igång…
// Helena