Lite nytt…

17 maj, 2014 Av Av helenasahlqvist
Igår tog vi en tur till Örebro. Behövde ha lite kläder, nya cykeldäck och lite annat. Passade även på att gå in på Plantagen för att se om de hade något kul. Vi fick med oss sju jordgubbsplantor och en vinbärsbuske. 
Jordgubbssorterna blev Honeoye och Hallonjordgubbe. Den första är en tidig sort som jag hoppas ska ge gubbar till midsommar framöver. Den hade redan blommat och jag hoppas att den är pollinerad så vi får lite gubbar sen i mitten/slutet av juni. Den andra sorten ska visst blomma och ge skörd hela sommaren. Den ska smaka hallon och jordgubbe. Den hade dessutom en reva så då har jag kanske två plantor nästa år. Köpte bara en sådan för den kostade samma som sex stycken Honeoye. Nu gäller det bara att komma ihåg vilken sort jag planterat var. Satte dem i en pallkrage och satte upp mitt pallkragväxthus. Hallonjordgubben sitter längst mot skogen.
Idag ska jag och barnen åka till Lunedet för lite lek och picknick. Ska träffa fru Lindberg med barn där. Ska även se om det finns gröngödslingsfrö på affären. Har lite jord som behöver en omgång gröngödsling. Vill ju inte använda vare sig bekämpningsmedel eller vanligt gödsel i trädgårdslandet, så då får jag prova det. Sen behöver gräsmattan klippas också, så det finns att göra. 
Trevlig lördag!
// Helena