Jag kan själv…

16 maj, 2014 Av Av helenasahlqvist
Från alla håll får man influenser. Hur man ska tycka, hur man ska tänka, försök att få en att tänka likadant. Jag är dock ingen som nappar på sån typ av direkt eller indirekt information. Jag vill att varje ny situation ska börja med ett blankt papper som jag skissar upp hur jag tycker och tänker i, utan att någon annan ska tala om det för mig under tiden. 
Sen begär jag inte att någon ska tycka som jag. Alla är olika, alla tycker olika. Därför måste man respektera varandras olikheter. Om tre veckor börjar jag en ny tjänst, inte ett nytt jobb, men jag får nya arbetsuppgifter. Jag får dessutom nya arbetskamrater. Jag ser fram emot det så mycket. Jag har fått influenser från en som jobbat med några av dessa människor tidigare. Det är inte bara bra saker jag fått höra, men det kommer jag skuffa undan och låta mina intryck ta över. Det är ju ändå jag som ska arbeta med mina framtida arbetskamrater. 
Jag har även många gånger hört att pengar och karriär är viktigt. För mig är det inte det. Pengar är bra, karriär är för mig bara en ostabil miljö. Jag har arbetat på så många ställen att jag nu vet vad som är värt för mig. Att fungera i ett arbetslag är viktigt. Att ha öppna, ärliga människor omkring sig. Jag tror att många håller med mig, säkert inte alla för alla tycker inte lika. En värld där alla tycker lika skulle vara oerhört tråkig.
Jag tror att jag skrivit förut om att ha förutfattade meningar om saker och ting. Kan bara upprepa det jag skrivit tidigare: Döm ingen ohörd!
Trevlig fredag!
//Helena