The last day!

13 maj, 2014 Av Av helenasahlqvist
Som vi ska skriva på vår uppsats. Känns bra att den dagen har kommit. Sen blir det att ta tag i övriga studier. Har en statistikuppgift som ska vara inlämnad på fredag, sen kommer tenta i detsamma om tre veckor och så en tenta i marknadsföring om mindre än två veckor. Har lite annat att fixa i uppsatskursen, så vi kan inte släppa den helt. 
Testade min cykel igår. En riktigt jobbig upplevelse. Det var lätt att trampa, har 21 växlar, men det var jobbigt att få till tekniken. Man kan ju inte direkt sitta på sadeln när man åker MTB. Då skulle rumpan bli helt blå. Nä, man får stå. Sen kom jag på efter en liten bit att man inte kan stå och hänga på ena benet, med en trampa ner och den andra upp. Man måste/bör stå med en fot fram och en bak, annars hakar man i stenar och ev stubbar och kan fastna. MTB verkar vara bra träning för hela kroppen. I och med att man står så får ju armarna sin beskärda del träning de med. Sen måste man använda hela kroppen för att parera och hålla balansen. Kul var det i alla fall, så imorgon drar jag nog iväg en lite längre tur än de knappa två kilometrarna jag åkte igår. Om inte vädret är helt kasst.
Kom på igår att jag kunde köra i en gammal jacka jag har som är vattentät. Kan ju vara bra om den är enkel att tvätta av, för man kan bli bra smutsig när man kör. Den hängde i garderoben och hade saker i fickorna. Så där hittade jag mina saknade solglasögon. Gissa om jag blev glad. Trodde inte man kunde bli så glad över att återfå en så simpel grej, men jag tycker de är bra. 
Igår var jag och handlade mat för en ”Billiga veckan”. Letade fram recept på Ica förra veckan och lade i inköpslista. Så igår blev det Kassler och tomatlåda. Hur smaskigt som helst. Smidigt att koka ihop också.
Skiva en purjolök och stek den i lite olja så den blir mjuk, salta och peppra löken. Skiva två tomater och ca 500g kassler. Lägg purjon, kasslern och tomaterna i en form.

Blanda 2 dl creme fraiche och 0,5 del chilisås och bred blandningen över tomaterna. Klicka på 0,5 del pesto och strö på riven ost.

Gratinera i ugnen på 225grader  i ca 25 minuter. Servera med kokt potatis och lite isbergssallad.

Smidigt, enkelt, billigt och gott. 

// Helena