Billigt, bra och gott!

25 april, 2014 Av Av helenasahlqvist
Visst går det att kombinera miljötänk och ekonomi. Man får ju faktiskt fråga sig vad man får för pengarna. Jag tror inte på att bära hem en massa extra vatten från affären när jag köper kyckling. Kyckling för mig ska vara torrt och kompakt. Inte löst, sladdrigt och slemmigt som många ”marinerade” kyckling sorter är. Nej, manipulation med råvaror är inte ok. 
Igår passade jag på att fixa mat av lite rester från påsklunchen. Strimlade ner skinkan i en frestelse. Så smidigt, Strimlad potatis, strimlad skinka, ca 2 dl vispgrädde, 1/3 dels buljongtärning, en liten lök i strimlor, ströbröd, peppar och några klickar smör. Skjuts in i ugnen i 180-200 grader, i ca 30-40 min, tills potatisen är genomgräddad. 
Det serverade jag med en sallad av Isbergssallad, gurka, ekologisk tomat och röd paprika.
Efter kvällsmaten passade jag på att stoppa ner potatisarna i jorden. Det är potatisarna som jag ”hittade” i trädgårdslandet för några veckor sedan. De hade livskraft och har fått riktigt fina små groddar. Ska ställa ut mitt miniväxthus också, över potatisen, men det får vänta till efter helgen.
Idag bär det av för säsongsavslutning i Säfsen. Ska bara lämna in vår lille Rasmus i Hällefors på vägen. Hoppas att de kan laga den där. Annars får det bli en Husqvarna Automower. De verkar tuffa och gå och har dessutom bra funktioner. Vår är bra också, men den lämnar ett spår runt hela tomten som inte är så dekorativt. Husqvarnan gör det inte utan det följer andra signaltrådar för att hitta laddningsstationen. 
Bäst är ändå att laga den vi har, om det går. Hoppas, hoppas.
Idag börjar ett event i Säfsen som heter Snow/mud. Jag vet inte riktigt vad det är, men någon form av tävling med skoter/fyrhjuling som ska vara i skidbacken. Ska bli kul att se i alla fall. Kommer nog inte hinna se något idag, men imorgon fortsätter det. 
Ja, det var en liten nulägesrapport. Idag ska jag plugga på förmiddagen och sen blir det till att packa. 
// Helena