Källmo Gårdshandel och Linas Matkasse

15 april, 2014 Av Av helenasahlqvist
Dagen gick jättefort igår. Synda att man inte hann vara ute i det fina vädret. Ska ju bli fint till helgen, så man får väl ta igen det då. Gjorde ju vår första intervju igår. Den gick hur bra som helst. Hoppas att resterande blir lika bra. Hade massor med tankar i huvudet när jag åkte därifrån och skyndade hem för att sätta mig vid datorn. Hann inte skriva ner det innan familjen anlände. Så jag hoppas att jag kan locka fram det igen. Nu kom jag i alla fall på hur man borde arbetat när man varit på föreläsning. Man borde satt sig någon timme efter och bara skrivit ner tankar man fått. Då hade det kanske gått lite bättre. Dragningskraften hem är ju dock för stor då.
Passade på att köpa ägg när jag var vid Gälleråsen. Butiken i Källmo, Källmo Gårdsandel, var öppen. De hade tydligen extraöppet hela veckan nu fram till Påsk. Jag har aldrig varit inne där förut, men vad grejer de hade. Allt från rökt skinka, ost och ägg till porslin och prydnadssaker. Jag fick 18 stora ägg för 30 kronor. Det tycker jag är helt ok. Vet inte vad de kostar om man går in i äggboden de har på hörnet, men i alla fall. 
Lite innan fem kom Linas Matkasse bilen med veckans middagar. Den här gången är det torsk i foliepaket, kycklingpanna med apelsin, tunnbrödrulle med nöt-innanlår, kalvfrikadeller med spagetti och bondens korv med pastaskruvar. 
Torsken var jätte god. Den åt vi igår. Det blir sån skillnad att äta färsk fisk. Det smakar ju någonting och blir inte torrt. 
Får se vilken rätt vi tar idag. Kan nog bli korven. Är sån där korv med 97% kött. Inte min favorit direkt, men man kan ju äta såsen. Eller lära sig äta korven.
Ha en bra tisdag!
// Helena
Den här bilden fick hamna på instagram @Skidhelena
Så himla enkelt: Fördela torsk på folieark, häll på 1msk vatten, 1msk olja och en klick smör. 1krm salt, 1krm svartpeppar på varje. Fördela sen körsbärstomaterna, gräslök och charlottenlök på fisken. Stäng paketen och in i ugnen med dem i ca 20 min.