Glass…

11 april, 2014 Av Av helenasahlqvist
Någon som såg på Plus på SVT igår? Det gjorde jag och Micke. Det handlade om glass och vad det egentligen är i glass. Vet ni hur mycket grädde det behöver vara i glassen för att det ska få kallas gräddglass? Jag tror de sa minst 5%. 5???!!! Det borde ju vara 50%, eller mer kan man ju tycka. Den enda glassen som de visade som hade grädde som första ingrediens i förteckningen (alltså andelen grädde är högst), var Häagen-Dazs. GB skyllde på att de var tvungen att tillverka glassen så att den var hållbar. Så den kunde fraktas till butik och sen hem till konsumenterna. Hur f*n gör Häagen-Dazs då? Vad jag minns står den glassen i frysdisken bredvid GB. Har de tillverkat den i butiken kanske? Hahaha.
Lite kul var det i alla fall. Får se om man ändrar sitt beteende nu? Kanske inte. Idag ska jag i alla fall göra glass på Vaniljvisp, maränger och blåbär. det var ett tag sen.
// Helena