Eko

8 april, 2014 Av Av helenasahlqvist
Mitt ekologiska tänk går i perioder. Just nu är jag inne i ett ekologiskt stim. jag tycker i grunden att det är viktigt att leva på ett resurssnålt sätt. (Jag fick dock motsatsen kastad i ansiktet i helgen. Ärliga Patrik var ärlig igen. Inget fel i det, för jag hade inte tänkt så mycket på det. Bättring får det bli från min sida. Av bekvämlighet så använder vi engångstallrikar i husvagnen under vintern. Vi började använda det när barnen var små. Vi ville helt enkelt inte gå och diska hela tiden när ögonen behövde vara på de små. I somras letade jag fram melaminservisen igen och ställde ut den i husvagnen. Nu på vintern blev det engångs igen. Eftersom v diskar i husvagnen på vintern är det smidigt om det inte är för mycket disk. Jag får väl klimatkompensera på något vis.)
Det var ett sidospår. Resurssnålt alltså: Vi komposterar ju all mat. det blir ju bra jord till trädgårdslandet. Det har jag aldrig konstgödslat på de tio åren vi bott här. Förra året köpte jag Algomin för att gödsla träd och buskar. Det är ett ekologiskt gödsel som består av algkalk. Nåväl, vanligt gödsel har vi inte använt på gräsmattan sedan vår trädgårdsskötare Rasmus började arbeta här. Han gör så bra jobb att gräsmattan är så tät och grön och fin. Vi hoppas att han återvänder i sommar igen, men det är lite osäkert för han har fått fel på minnet. 
Nu har jag börjat med en ny Eko-grej. För att inte ta alltför stora kliv så har jag börjat byta ut vissa livsmedel mot ekologiska. Varje gång jag handlar ska jag köpa minst en vara som är ekologiskt. Igår blev det tre liter mjölk. Skulle bara ha mjölk så jag hade inget val. Förra gången jag handlade blev det Cornflakes, Solroskärnor, sesamfrön och kaffe. Kaffet dricker jag nu och det smakar riktigt gott. Har inte ens tänkt på att det inte är Gevalia som vi brukar ha. Visst är det dyrare med Krav, men om fler köper så sjunker priserna. Det är så det funkar med livsmedel.
Nåja, det var det om Eko. Nu ska jag äta frukost, sen blir det bakning och plugg.
Ha en bra tisdag!
// Helena