Katastrof

4 mars, 2014 Av Av helenasahlqvist

Det är nog ordet som kan sammanfatta gårdagens tenta. Det kändes inte ens bra påvägen till Karlstad. Ändå började tentan helt ok. Jag kunde svara utförligt på den första lärarens tre frågor. Sen började jag på lärare nummer tvås frågor och den första frågan gick helt ok, sen sket det sig. Jag förstod inte fråga fem över huvud taget. Fråga sex började jag inte ens på. Så kom jag till sista uppgiften, en deklarationsuppgift där man ska redovisa skattemässiga justeringar utifrån ett årsbokslut. Där körde jag fast rejält. När jag insåg att jag inte skulle klara den uppgiften med ett tillfredsställande resultat var det bara att lägga ner. Ingen idé att ödsla energi när man vet att loppet är kört. Det är nog ändå första gången som jag blivit riktigt förbannad på mig själv att jag misstyckas. Det brukar jag inte bli. Nu kändes det som bortkastad tid, bortkastad resa till Karlstad.

Åkte hem och skickade ett par mail till mitt jobb. Ett till min chef och ett till chefen för ekonomi. Min chef ringde tillbaka till mig direkt. Det är dags att prata jobb och vad jag ska göra i sommar, och i höst. Har kommit till den insikten att det får vara bra med studier på heltid nu. Jag når mitt mål till sommaren, sånär som på en eller ett par omtentor, och det är jag ganska nöjd med. Det är tufft att pendla till Karlstad, det är tufft att styra över sin egen tid. Det är riktigt tufft att hela tiden vara 120% motiverad. Det ska bli skönt att komma tillbaka till en rutin.

Idag ska jag och Anna börja jobba med C-uppsatsen. Vi har arbetat lite förut, men idag ska vi sitta ihop och jobba inför ett seminarium på måndag. Sen blir det tentaplugg inför Ekonomistyrningstentan på fredag. Är lite efter vad gäller plugget till den, men jag hoppas att jag hinner ta igen det. Ska duscha, äta frukost och sen ska jag försöka hinna läsa lite. Tandläkaren ska laga ett hål på mig vid nio och klockan 10 intar jag och Anna Lärcentrum. det kommer bli våran bas de kommande 12veckorna.

// Helena