Händelserik helg, dessvärre!

28 januari, 2014 Av Av helenasahlqvist
Blev som planerat en tripp till Säfsen i helgen. Eftersom jag hade hemmadag i fredags och barnen gick hem kl 13, så var vi där i tid. Var inte mörkt än när vi kom upp. Packade in våra grejer, hämtade vatten och tog en promenad. Jag ville se hur skidspåren på myren såg ut innan det var mörkt. Såg ok ut, så det var bara att gå hem. Skulle bli skönt att tända eldkorgen och sätta sig för att ta en fredagsöl.
Passade på att sopa av grannens/kompisarnas trapp så de skulle ta sig in lätt när de kom. Fick med mig brödbitar när jag sopade och lade dem i en liten hög på trappen. Funderade på varför de lagt träflisor mitt på trappen, men fortsatte sopa. Lyfte blicken och får se att det ligger en liten glasruta på bänken på trappen. WTF! Nu ser jag att fönstret i dörren är, borta! Åh nej!
Ropar på Micke, kikar in genom hålet, men inget verkar borta där inne. Vad jag kunde se. Vet ju inte vad som brukar finnas där.
Ringer Ulrika och berättar vad som hänt och frågar om våra andra grannar (som är i Jämtland över helgen) tagit med sina skotrar dit. Det hade de inte. De stod dock inte utanför husvagnen. Micke ser att det varit inbrott även i den husvagnen. Nej, nej, nej!
Efter en liten stund ser jag att ett fönster är helt borta på den andra husvagnen. Det hittar vi senare i diket. Där skotrarna borde stått ligger en tredje husvagns elkabel. De har strömmen på jämt, och det har troligtvis tjuvarna upptäckt. Troligtvis har de haft vinkelslip med sig för att kapa kedjorna som sitter runt skotrarna.
Eftersom den husvagnen elen kommer från haft problem med att strömmen inte varit på när de kommit ringde jag receptionen och bad dem ringa husvagnsägarna och berätta att sladden är urdragen. 
Får kontakt med Martin (han som äger skotrarna som inte finns) och det visar sig, när Micke pratar med honom att hans och Susannes skoterkläder är borta. 
Oj, oj. Efter ett par timmar lugnar det ner sig och vi får vår fredagsöl och brasa. Micke lyckas fixa dit Martin och Susannes fönster så att husvagnen blir tät igen. Patrik och Ulrika kommer, med släp. Deras skotrar tar de med sig hem själva.
På lördagen kommer polisen. Finns tyvärr inte mycket spår för dem pga snöfall någon gång under veckan.
Så började helgen. Den fick som väl är ett lugnare slut. 
En av släpliftarna hade öppnat på fredagen. Skönt det för den tar säkert en tredjedel av tiden upp mot att åka stolslift. Slipper man sitta och frysa i stolen.
Det sprutas snö för fullt i Specialen och i ett nytt Park-område.
På lördagen åkte barnen lite skidor fram och tillbaka på ett 500m spår. Jag passade på att åka 5km. När jag var klar åkte Micke 7,5km.
På söndagen åkte familjen 3km slingan på Jyllandsleden. Det blev lite för långt för barnen. De orkade i två kilometer, sen var de trötta.
Jag har dragit på mig en förkylning. Så nu är det vila som gäller. I alla fall tills halsen är tipptopp. Man ska aldrig anstränga sig med halsont. 
Idag står tentaplugg på schemat. Har dessutom lite kvar att göra på grupparbetet som ska redovisas på torsdag. 
Ha en bra dag!
// Helena