Inga beslut är definitiva…..

16 december, 2013 Av Av helenasahlqvist

Man ska inte ta definitiva beslut. Jag sa för ett par veckor sedan att jag hoppade av en av kurserna jag läser. det är Internationell Handelsteori. Jag kände att arbetsbelastningen blev för stor att läsa mer än 150%. Beslutet kom när jag upptäckte att jag missat flera inlämningsuppgifter som delats ut på de föreläsningarna jag inte gått på. I tron att det var obligatoriskt valde jag att avvakta med kursen.
Idag tog jag mig tid att maila läraren om uppgifterna. De var inte obligatoriska. Men löste man dem fick man examinationspoäng som man kan använda vid tentan. Kul idé.
Nu ska jag i alla fall fortsätta med kursen eftersom jag känner att jag mäktar med.
Hade en redovisning idag, som gick hyfsat. Jag hade gjort massor av fel i en kassaflödesanalys och missat en sak i informationen. Det var fler som missat info och trots att förutsättningarna var de samma för alla så fick ingen samma resultat. Det är så himla kul att se hur vi tolkar samma information olika. Det är väl det som kallas den mänskliga faktorn.

Nu väntar en tenta på fredag. En tenta jag ställer extremt höga krav på mig själv att klara och göra ett bra resultat på. Det är mitt ämne, redovisning. Sen väntar jullov med tentaplugg och ett arbete i ovan nämnda avhoppade kurs. Det är ett arbete på 7 A4, på engelska. Ska bli kul att se hur det går. Jag har aldrig skrivit mer än typ två meningar på engelska förut. Läraren kommer garva ihjäl sig, eller få hjärnblödning.

Nej, dags att steka pannkakor.

// Helena