Våga säg ifrån!

18 november, 2013 Av Av helenasahlqvist

Och våga säga NEJ! Jag tror att många, precis som jag, har svårt att säga ifrån och att säga nej. Det tar emot helt enkelt. Jag vet inte vad det är inom en som gör att man inte vill det, eller har förmågan att obehindrat säga vad man tycker.
Idag fick jag nog. Jag sa ifrån. Det var inte kul, inte alls. Man är ju alltid mist två i en diskussion. Jag har inte tyckt att gruppen vi jobbade i förra grupparbetet var dynamisk på något vis. Det klickade liksom inte, vi funkade inte. Att starta ett nytt arbete med samma grupp hade lett till att vi fått arbeta oss igenom en hel del meningsskiljaktigheter. Vi har sånt pressat schema de kommande två veckorna att det bara hade varit jobbigt. Det hade säkert gått att få gruppen dynamisk, men vi har inte den tiden.
Så jag sa ifrån, sa att det inte kändes bra förra gången. Fick medhåll från två håll som känt detsamma.
Så nu är vår kvartett reducerad till en trio. Vi har dynamik och framförallt vi lyssnar på varandra, vi peppar varandra och vi hjälper varandra.
Jag känner mig så lugn efter dagen. Det kändes så skönt att släppa ut känslor som legat och grott och jäst i så många veckor. Jag kommer somna i kväll, inte ligga och grubbla och jag kommer sova tungt…

Ha en bra måndagkväll!

// Helena