Kebab förstörde lördagen….. ;)

9 november, 2013 Av Av helenasahlqvist

Ja, så kan det vara.
Har spelat ett travsystem, vilket resulterade i 4 rätt. Det ger ingen utdelning. Tur att jag inte satsar så mycket. Man ska ju inte satsa mer än man har råd att förlora.
Satt på förmiddagen och skulle lämna in mitt system. Hade gjort en noggrann förteckning över oddsen och streckstatistiken över alla hästar. En häst hade bra på båda, men när jag läste om hans tidigare lopp så hade han inte varit så bra. Jag valde helt enkelt bort honom. Sen sitter jag och kollar på just den avdelningen och vem går och vinner om inte Kebab? Haha. Ja, så kan det vara. ”Mina” hästar kom på andra och tredje plats bara en noslängd bakom Kebab, som jag valde bort.
Men hade jag valt honom hade jag säkert valt bort en av de andra hästarna som jag hade rätt på, så bitter kan man inte vara.
Trav är ju inte direkt min specialitet. Så nu satte jag mig och pysslade med sånt jag vet lite mer om i alla fall: Fonder. Flyttade lite pengar till fonder istället och hoppas på tillväxt. Ordnade även ett månadsspar. En fond vi sparat till sedan i somras har i alla fall genererat runt 10% i avkastning. Det är inte dåligt! Dock är ju det en ganska osäker marknad också. Ska man placera säkert är avkastningen så himla låg. Då är det tur att inflationen ligger på 0,1%, vilket betyder att 1000:- idag är 1001:- om ett år. Alltså en matkasse som kostar 1000:- idag kostar 1001:- om ett år (samma varor, samma förutsättningar). Så just nu är det ganska bra att spara även med relativt låg avkastning. Så länge räntan/avkastningen är högre än inflationen är det bara att köra på. Som jag ser det just nu. Får återkomma i ämnet nr jag läst lite mer av Finansieringskursen jag läser just nu. Det kan finnas en variabel till som man behöver beakta.

Nej, dags att fundera ut lite lördagskäk.
Emil har feber så han lär inte äta så mycket, men vi andra måste ju ha mat….

Just ja, skulle ju lägga ut en video på min nya blomma för en vecka sedan. Den dog när vi var i Säfsen, men här kommer videon.


// Helena