Säfsenhelg…

4 november, 2013 Av Av helenasahlqvist
Helgen har varit hur avkopplande som helst. Skrev tenta i torsdags som jag tyckte gick hur bra som helst de första 6 frågorna. De var värda 5p styck, alltså 30p. Sen kom jag till 7:e och sista uppgiften. En deklarationsuppgift på 20p där varje fel ger max två minus poäng. Jag hatar sånt. Uppgiften totalt sett kan inte bli lägre än 0, men ändå. Jag kommer definitivt hamna på 0 för jag har ingen aning om vad jag gjorde. En del justeringar satt klockrent, men de felen jag vet att jag gjort kommer väga bort de få p:na.
Handlade, åkte hem och packade bilen. Micke slutade så han kom hem så tog vi med barnen från fritids på väg till Säfsen. 
Kom dit, Lina drog genast iväg med kompisarna. Jag packade upp kylvarorna och bjöd in mig i Ulrika och Patriks husvagn. Micke kom efter en stund och dr blev vi kvar till straxt efter klockan nio. Passade på att köpa pizza och äta med dem.
På fredagen, efter frukost, öppnade himlen sig och det öste ner regn. Jag hade tänkt mig en promenad, men den såg ut att vara långt borta. Dock så upphörde regnet och jag gick ut direkt. Det var riktigt varmt och skönt.
Jag gick upp på toppen och så tillbaka. Blev en liten tur på nästan 4km.
När jag kom ner ville Micke åka och fiska med de andra pojkarna (Patrik & Stefan).
Han kom hem vid 3, så då var det bara att hoppa i duschen och sen drog vi till Hyttan (Säfsens restaurang/värdshus). Där var det Halloween fest för de små.
Väl hemma var det bara att ordna middag och sen slutade kvällen hos Patrik och Ulrika, nu med fler grannar.
I lördags var vädret bra. Micke fixade ett eluttag på stugan. Barnen lekte och jag gick en långpromenad efter lunch. 7km blev det. Jag rundade Råberget och Solberget. det var brant stigning från en gammal järnväg upp på Råberget.
Gårdagen regnade det jättemycket. Hann bara en liten promenad i slalombacken på förmiddagen, sen kom regnet.
Idag börjar två nya delkurser i skolan. Jag ska in på intro som börjar klockan 8:15 och 10:15. Blir bil idag, sen blir det buss från imorgon. Förberedde lite skolarbete i helgen. Har sammanställt tentafrågorna från båda delkurserna. Ska skriva ut de så jag kan ha dem med vid föreläsningarna, då är det nog lättare att komma ihåg vad man ska tänka på.
Nej dags att sätta fart på dagen.
// Helena