Pluggdag….

30 oktober, 2013 Av Av helenasahlqvist

Sista pluggdagen den här läsperioden börjar nu. Imorgon är det tenta igen, i Beskattningsrätt. Det som är skönt är att den kommer gå mycket bättre än den igår. Jag hade ingen bra dag igår. Fick stenskott i nya bilrutan efter vägen, i Skattkärr. Det är andra stenskottet jag får där. Det värsta är reklamskylten som står bredvid vägen: ”Har du dålig ruta”-typ. Precis som om de preparerat vägen där. Det är dock ett litet stenskott, men ändå.
Tentan gick som sagt dåligt, tänkte inte ha någon brådska med att lämna in den. Kom på efter typ 40min att det var bättre att lämna in och åka hem och plugga till beskattningsrätten. Så så blev det. Lämnade in efter en timma, åkte till IKEA, Plantagen och så hem. Såg på inspelade Misstresses från i måndags och började pluggandet. Idag ska jag lappa ihop bitarna så att jag tar mig igenom skattedeklarationen samt lite andra delar.

Såg på Korrespondenterna igår. Det handlade om barn och vuxnas beroende av surfplattor och smarta mobiler. Det är ingen som vet vad som händer med oss om vi använder den nya tekniken för mycket, men jag kan tänka mig att det inte är bra i längden. Se programmet det var riktigt bra. Jag ska i alla fall försöka banta ner mitt användande lite och barnens. Det är egentligen hemsk. Man ser ju jätteofta föräldrar som är ute och går med sina barn. Vad gör föräldrarna? Jo går med ena handen på en barnvagn och andra handen med telefonen. Det var ett reportage om det på Rapport i måndags. Det handlade om en Öppen förskola i Stockholm som förbjöd mobiler. Klockrent!
I Korrespondenterna hade en Amerikan startat ett rehab i bergen där människor kunde komma och ”avgifta” sig. Kanske skulle ta över det konceptet. ”En mobilfri helg”.
Frågan är om man inte blir ganska korkad av all data tid? ”Förr i tiden” var man ju tvungen att komma ihåg saker för att överleva. Nu behöver man inte komma ihåg någonting, allt finns ju på internet, bara att slå upp.

Nä, nu är det dags att stänga av datorn ett tag tror jag.
Ska filma en kul sak jag hittade på Plantagen igår och lägga ut under dagen, annars får det bli IT-off!

// Helena