Pussel…

22 oktober, 2013 Av Av helenasahlqvist

Just nu lägger jag pussel. ett stort, tusenbitars pussel. Motivet är från alperna. Höga berg en liten alp-stuga med ett hav av blommor utanför. En grusgång leder fram till huset och vid en äng rinner en flod. En stor klarblå himmel täcker nästan en tredjedel av pusslet. Där är jag nu. jag har lite av ängen kvar, den är relativt lätt och sen har jag denna stora blå himmel.
Pusslet är givetvis en metafor. En metafor för det jag håller på med just nu, studierna och tentaplugget. Det är så det känns, jag har koll på många bitar, de lätta bitarna/områdena, men det svåra är kvar. Jag vet bara att jag vill vara klar med detta gigantiska pussel på fredag morgon.
På lördag väntar nästa pussel, det är på tvåtusen bitar och är nästan bara grönt och blått, lite berg i mitten och de är de enda jag har koll på.
Just nu jobbar jag dock från en av principerna i Verksamhetsstyrningen. EDD-Earliest due date. Det som ska vara klart först blir processat först. 😉

Nej, dags att återgå till pusslet!

// Helena