Fokus

17 oktober, 2013 Av Av helenasahlqvist

Mycket svammel om fokus känner jag. Men det är så det är. Det gäller att fokusera hela tiden. På olika saker, nya infallsvinklar osv.
Idag har jag fokuserat på Marknadsföring. Kontaktade studievägledaren via mail och frågade hur det blir till vårterminen om jag skulle missa någon tenta framöver. Fick svar ganska snabbt att man som mest får ligga 15hp back. Det är halva den här terminen. Jag vill ligga 100% med hela tiden vilket betyder att jag får försaka Beskattningsrätten. Jag får satsa på omtentan på den istället. det är bättre att tenta om den den 12:e december än att tenta den, Marknadsföringen den 14:e och verksamhetsstyrningen den 7:e. För sen är det ordinarie tenta i Externredovisning den 20:e december.
Så planen för den här dagen var att göra klart hemtentan i Ledarskap: Check! Sen skulle jag göra uppgifter i Beskattningsrätt: Delayed! Det blev helt enkelt Marknadsföring istället.
Får kolla igenom uppgifterna imorgon innan föreläsningen. Sen blir helgens utmaning att nöta in Verksamhetsstyrning och börja komplettera förra hemtentan.

Lärdom: 200% var att ta i lite för mycket!

Idag kom schemat ut för nästa läsperiod också. Jag har inte en ledig dag (föreläsningsfri/tentafri) förrän 17:e december. Så från V45 är det Karlstad tur och retur som gäller varje dag. Synd att det är så tradigt att sitta på bussen bara. Snart kommer det dessutom vara mörkt när man åker och mörkt när man kommer hem. Kan hända att jag märker att jag inte behöver gå på alla lektioner, men vi får se. Kommer läsa 150% nu, så på fredagar krockar de båda kurserna. Ska bli kul ändå att läsa lite handelsteori. Det är Internationell handelsteori det handlar om. Föreläsningar och allt på engelska. Ska bli kul att se hur det går. En försmak på hur det blir nästa år om jag kommer in på fortsättning till Civilekonom…

Nej, bara att fortsätta pluggningen!

// Helena