Fredag 11/10 2013

11 oktober, 2013 Av Av helenasahlqvist

Äntligen fredag! Det betyder ju egentligen inte så mycket mer än att familjen är hemma på dagarna i helgen. Jag behöver kanske ändå plugga för att klara tentorna som kommer.
Hemtenta nummer två lämnas ut idag och den har jag en vecka på mig att lösa. Har fortfarande inte fått svar på den förra. 15 dagar gick ut igår så nu bryter lärare mot regelverket. Bör väl dock få resultatet senast idag. Fick svar på grupparbetet igår. det blev komplettering på två punkter. Jag är inte förvånad, överhuvudtaget. Vi skulle göra en Break-Even analys. En av tjejerna hävdade med bestämdhet att det räckte att skriva ett antal kunder som B-E. Jag ansåg att vi var tvungna att ”räkna” ut det. Jag vek mig. Hade inte något bra argument för mitt påstående och hon hävdade att läraren sagt att det var ok att göra så som hon gjort. det resulterade i komplettering. Sen behövde vi visa en budget också. Den hade vi inte med för vi behövde ju inte underlaget för B-E. Jag gjorde dock en budget så den är bara att klistra in.

Gårdagen ägnades åt lite shopping och sen föreläsning. hittade jeans som jag hoppas blir bra. Det blev märket Crocker. De satt så himla bra. Provade även Levi´s Demi Curve och de satt ändå bättre, men priset fick avgöra. Ska kika runt på Ebay och se om jag kan hitta några där.
Föreläsningen var bra. Genomgång av övningar som vi fått. Det är ganska givande att göra så. Då får man prova själv först och sen går man på föreläsningen och ser vad man behöver träna på eller vad man gjort bra. Jag blev över lag nöjd. Missade lite vid avrundning bara annars ligger jag med.

Idag ska jag plugga Beskattningsrätt. Det blir nog inte många timmars plugg för jag måste packa också. dessutom ska jag och M dra till badhuset och simma kl 9.30. Får se hur mycket folk det är där vid den tiden. Hoppas att det är lugnt. Är mycket trevligare när man får simma i sitt eget tempo och inte ligga på omkörning hela tiden.

Nu är det dags för frukost. Trevlig helg!

// Helena