Måndag 30/9 2013

30 september, 2013 Av Av helenasahlqvist

På banan igen. Ingen föreläsning idag, så det blir plugg hemma.

Helgen har varit kanon. I lördags åkte vi med barnen till mor och far så de fick sova där. Hem för lite lunch och sen bar det av till min förra chef Tobbe. Fikade och pratade lite snöskoter. Är så fasligt sugna på att köpa skoter och Tobbe är uppvuxen med dem så jag ville ha lite råd.
Blev sena därifrån. Åkte direkt hem till Hanssons för lite middag. Fick Pulled Pork, en rätt som har blivit jättepopulär i Sverige (sa mamma som jobbar i affär och får en hel del frågor om mat). Det var gott så jag ska nog testa en variant av den någon gång. Det finns en uppsjö av recept på nätet och kollar man på Wikipedia så förstår man varför. Rätten har olika innehåll beroende på vart i USA den lagas. Den spanska varianten heter Ropa Vieja och den har vi nog alla hört talas om iom Sällskapsresan. (Gamla kläder;))

Åkte till Lindbergs för förfest. Hur trevligt som helst. Som en förfest ska vara, massa småprat och trevligt sällskap.
Drog till torget för Oktoberfest. En härlig syn. Åldersgräns 18 år. Och de som var där var från det upp till 18 åringarnas gammelmormor. Hamnade vid ett bord med Mickes jobbarkompisar och ett par grannar till oss. Jättetrevligt, men jag kunde nog knappt prata på hela kvällen. Jag hörde inte vad någon sa och min röst hördes inte trots att jag SKREK. Halv två fick jag nog så då gick vi.

Vaknade pigg igår vid sju. Gick upp vid åtta. Åt frukost och gick ut för att utforska skogen/omgivningen klockan tio. Ville gå där vi inte gått förut, så det blev en tur på drygt 6km med en tid på 1tim och 17min. Orienteringskartan i ena handen, stavar i båda, Funbeat på telefonen.
Stigen som var utmärkt på kartan var en gammal körväg. Två spår och massa träd mellan spåren. Den var nog använd för att ta ut timmer för 15 år sedan eller liknande. På en del ställen var stigen tydlig, men oframkomlig. Där hade bara Vildsvin gått före mig. Det kändes ganska häftigt att det säkert inte var många före mig som gått där de senaste 15 åren.

Hittade en jättebra väg att gå/lufsa med stavar i. Kommer nog köra ett pass efter lunch idag.

Nu väntar frukost och massor av plugg. Idag ska jag rikta in mig på Verksamhetsstyrning. Tänkte dela upp det lite så, en dag för ett ämne, en annan för ett annat. I morgon och på torsdag har jag föreläsningar i Beskattningsrätt, så då passar det utmärkt att även plugga det hemma. På onsdag får det bli Marknadsföring för jag måste ändå göra klart min del i grupparbetet. Fredagen har jag inte bestämt än, det får bli MF eller VS i alla fall. De är viktigast för tillfället.

Ha en bra måndag!!

// Helena