Torsdag 12/9 2013

12 september, 2013 Av Av helenasahlqvist

Två händelserika dagar väntar. Idag ska vi bli tilldelade uppgift i Marknadsföring. En gruppuppgift som ska motsvara 40tim arbete, eller 1,5hp. Rapporten ska omfatta 2000-2500 ord. Om den är längre än 2500 ord skickas den tillbaka för komplettering. Huvaligen!
I eftermiddag ska jag gå på övning i Presentationsteknik. Jag har ingen aning om vad det är riktigt, men om två veckor ska jag göra en presentation, inför åhörare, som ska spelas in och sen ska jag utvärdera min insats. Hjälp! Jag vill inte se mig själv på film. Huvaligen igen!
Imorgon ska vi få första hemtentan utdelad. Den ska lämnas in senast nästa fredag. Ska bli skönt att äntligen komma igång med examination. Då kan man börja bocka av hp från den här terminen och sakta känna att man kommer ikapp.

Igår var jag och Anna på Karriärplanering. Lite vettiga saker fick man med sig därifrån. Hur man ska tänka runt sociala medier osv. Och tänka på att en undersökning visar att mer än 70% av arbetsgivarna googlar personer som ansöker. Så tipset var: Ego Googla!

I övrigt händer inte mycket just nu. Det är studier och trötthet som dominerar. När jag kommer från skolan vid lunch är jag helt slut. Det är mycket lättare att plugga hemma på förmiddagen och åka på föreläsning på eftermiddagen. Eller vara hemma helt. Föreläsningar är egentligen ganska ”ovärda” som en kompis säger. Klarade jag två kurser utan att gå på föreläsningar förra året, med heltidsjobb och alldeles för lite studietid, så ska det säkert gå bra nu när jag inte jobbar.

Nähä. Dags att ta tag i dagen!

// Helena