Fredag 19/7-2013

19 juli, 2013 Av Av helenasahlqvist

Länge sedan sist, men jag har inte riktigt haft tid. Det är ju så mycket annat att fixa med hela tiden. Är inne på min andra semestervecka. Gud så skönt!
Började semestern med att åka till S:t Anna skärgård öster om Söderköping. Där hade vi några lata och härliga dagar med trevligt sällskap. Badade i Källbukten och grillade på kvällarna. Gick de futtiga 600m till affären och handlade och bara var.
Drog vidare söderut längs kusten och hamnade längst ut i kustbandet i Loftahammar. En riktigt trång och bökig camping. Vi fick knappt plats. Stranden var jättefin, men botten var stenig och vattnet grumligt, så vi packade ihop tidigt och åkte nästa morgon.
Bilen styrdes mot Vetlanda i mitten av Småland. En fin camping som skuggades av stora ekar. Campingen ligger alldeles intill ett grönområde och sjön Grumlingen. Det var nära att gå till stranden som var riktigt lång. Vädret var dock inge höjdare. Tempen kom inte över 20grader och molnen ville inte släppa.
Vi tog en tur till Katthult istället och kollade in hur Emil och Ida hade haft det.
Om Villavillekulla var en besvikelse där det låg inkilat i en nöjespark, så blev man glatt överraskad här. Det såg ut precis som i filmerna som spelades in i början av 70-talet.
Barnen köpte varsin bysse som de fick sina namn på. Inträdet på 20:- per person kunde man ju inte direkt klaga på.

När inte vädret såg ut att bli bättre i tisdags så beslutade vi att packa ihop och dra norrut. I Habo ringde vi till Töreboda där vi tänkt bo, men de hade inget ledigt förrän på torsdagen. Då beslutade vi att vi åker hem.

Det var riktigt skönt att komma hem. Ungarna kunde bada i poolen, Lina leka med kompis och bara vara. Åkte till Labbsand och badade i onsdags. Var hemma och pysslade igår.
Idag blir det mer pyssel och sen kalas för farbror Bengt ikväll.

Försöker plöja igenom böckerna i Inkomstskatt också, men det tar tid. De båda böckerna är på 800 sidor tillsammans. Skulle vilja vara klar med dem när semestern är slut för sen börjar allvaret. 3 veckors jobb, sen är det back in Uni som gäller. Ser fram emot det även om det kommer bli en tuff höst.

Nej dags att fixa lite för på måndag styr vi mot Själland.