Lördag 29/6 – 2013

29 juni, 2013 Av Av helenasahlqvist

Länge sedan sist, men tiden har flugit fram.
Tar första koppen morgonkaffe på ca en månad. Gott det.
Midsommar var jättebra. Lugnt och skönt, precis som vi vill ha det. Tog många promenader, barnen lekte, vi vuxna bara umgicks. Helgen tog slut för snabbt bara. Jag ville inte åka hem i söndags.

I måndags började jag lära upp en ny människa på jobbet. Gud så svårt det är. Jag är usel på att förklara saker pedagogiskt. Tur att jag inte hoppade på lärarprogrammet till hösten.
Sen beror det så mycket på vem man har att göra med också. Jag trodde inte att kemi hade så himla stor betydelse, men det har det visst.
Något som är så himla kul är att alla vi tre som arbetar just nu har småbarn. Vi har något att prata om som inte handlar om jobb. Vi tycker väldigt olika om mycket, men vi kan i alla fall kommunicera.

Längtar till skolstart. Har redan böckerna hemma som handlar om beskattningsrätt. Behövde dock några broschyrer som man kunde ladda ner på Skatteverkets hemsida. Började skriva ut, men insåg att det skulle bli för mycket papper.
Tänkte att jag kunde fråga Skatteverket om de möjligtvis vill hjälpa en student och skicka broschyrerna. Jag mailade dem och plötsligt en dag låg ett tjockt brev i brevlådan. Snopet. Jag trodde nog inte att de skulle hjälpa mig.
Så igår fick jag ett tjockt brev till. Samma amterial som i förra brevet + en tjock bok om skatte statistik i Sverige 2012. Jag vet inte om jag beställt den, men, men. Som synd hade de inte tjockaste broschyren på 200 sidor om arbetsgivaravgifter.

Igår åkte vi till Örebro. Först två husvagnsaffärer & Lager 157, sen Marieberg. Lina fick en ny uppsättning kläder och jag en ugn till husvagnen. En sån där man ställer på gasolspisen som man kan göra gratänger och grejjer i. Har lånat svärmors så nu kan hon få tillbaka sin.

Idag ska vi till Mullhyttan för att meka husvagn som står där under tak. Sen ska vi till Villingsberg där våra Säfsen-bekanta från Eskilstuna campar och fiskar. De har köpt ny husvagn som vi ju måste kika lite på.
Det börjar ju dessutom bli dags att börja planera för avfärd till annan ort nu under semestern.
Men först är det en vecka kvar på jobbet.

Nej, dags att fånga dagen!