Motivation….

16 april, 2013 Av Av helenasahlqvist

Det gäller att hitta motivationen. Den där moroten som gör att man kämpar det där extra som i sin tur leder till ett bra eller rentav perfekt resultat. Det är bara synd att motivation är en känsla, precis som alla andra känslor. Den kommer helt enkelt inte på beställning. Jag VILL ha motivation. Jag känner dock ingen motivation just nu, utan får tvinga mig till att ta fram böckerna och prestera. Jag tror dock att man tar till sig kunskapen bättre med motivation. Den öppnar liksom upp hjärnan.

Jag hoppas att frukosten ska bidra till att ge mig lite motivation. Jag har ju ändå dagen på mig. Måste dock spela lite Xbox med Emil också, men det är ju bara roligt.
Jag önskar bara att jag visste vad jag gör för fel när jag skriver tentorna. Jag är inte många poäng från godkänt, men tillräckligt många att det inte är lönt att överklaga. Det är så himla svårt att veta vad som förväntas av den här jäkla Handelsrättsliga kursen. Å ena sidan säger de: Man kan svara på olika sätt bara man hävdar sin rätt och hänvisar rätt till lagen. Å andra sidan: De har bestämt sig för vad som är rätt och accepterar inget annat svar.
Det är så det känns i alla fall. Det känns som att rättsvetenskap är lika avancerat som att knäcka läskoden. Jag har helt enkelt inte knäckt ”lagtolkningskoden”. Det måste finnas en kod, det har jag inte tänkt på förrän nu. Då får det bli operation ”Knäcka koden” idag…..

// Helena