Odlingarna är igång….

24 mars, 2013 Av Av helenasahlqvist

Nu har jag kommit igång med mina odlingar igen. I onsdags sådde jag 20st tomatfrön av sorten Outdoor Girl. De ska bli lite buskigare och behöver inte tjuvas.
I fredags sådde jag och Lina 8 majskorn (Av eget frö från förra majsskörden) i en avklippt mjölkkartong. I går sådde jag och Emil 8 majskorn i en avklippt mjölkkartong. Hans frön kom från den påsen som jag köpte och odlade av för två år sedan. Då fick vi ganska många majskolvar.
I går kväll diskade jag dessutom ur en champinjonburk som Lina och jag sådde 5 melonfrön i. En urdiskad bönburk fick bli barnkammare till en hel drös med timjanfrön.
Det ska bli kul att se när och om allting gror.

Ska även testa att så purjolök igen. Förra gången jag testade blev det inte någonting med dem, men skam den som ger sig. Fick två purjo av mamma igår som hon odlat och de var lite lagom stora. Så nu blev jag sugen att testa igen.

Igår passade jag på att sitta i solen en lång stund och bara njuta. Det värmde så himla skönt i ansiktet. Vek även upp byxbenen en bit för att sola benen också. Det gav säkert inget resultat, men känslan av vår infann sig i alla fall.
Jag önskar bara att snön ska försvinna och gräset börja bli grönt, men det tar nog några veckor till.
Vill få på mitt lilla fina växthus på en av pallkragarna också med jordgubbar. Då kanske vi har jordgubbar till midsommar, eller ändå tidigare.
Helst av allt skulle jag vilja ha ett ordentligt växthus, men det får nog dröja ett tag till.

Nåja, det var dagens uppdatering. Ha en bra söndag. Än så länge strålar solen:D

//