Anställningsbar….

6 mars, 2013 Av Av helenasahlqvist

Hur gör man sig mest anställningsbar? Det undrade jag igår. Vad vill en arbetsgivare att man har för kunskap, vad väger tyngre än annat liksom??
Sen måste man ju fundera på vad man vill arbeta med, vad som är realistiskt att sträva efter.
Jag har några områden jag kan tänka mig arbeta inom. Det första är banksektorn. Jag skulle tycka det var jätte kul att arbeta på bank och då speciellt som rådgivare till privatpersoner. Det skulle passa mig ganska bra. Då får man prata med människor och hjälpa till.
Sen är det ju den där drömmen om revision. Så tänker jag: Kommer jag någonsin bli revisor? Med största sannolikhet är svaret Nej, det kommer jag inte.
Sen det senaste, att arbeta som Controller. Ekonomistyrning är nog bland det roligaste ämnet vi har haft så här långt (om man bortser från läraren som mest skröt om att företag han arbetat på gick bra tack vare honom).
Jag har inte riktigt bestämmt mig än. Har ju några veckor på mig innan det är dags att ansöka till höstterminen. Slopar jag revisions tankarna har jag dock en lugnare höst framför mig. Behöver bara läsa 150% för att vara i mål nästa sommar.
Då blir det i så fall ett par kurser i Nationalekonomi i höst och ett par nästa vår. Jag har kollat på dels Mikroekonomi 7,5hp och dels Internationell Handelsteori på 7,5hp i höst. Kanske Makroekonomi 7,5hp och Miljö & Naturresurs ekonomi 7,5hp i vår. Då tror jag jag får ett starkt extra ben att stå på när det är dags för jobbsök. Många företag handlar ju globalt och då är det säkert bättre att ha koll på hur omvärlden påverkar ekonomin än att veta hur sveriges rättssystem är uppbyggt.

Nåja, det bestämmer jag om ett par veckor. Nu är det fullt fokus på tentan som är på fredag. Två dagar kvar att plugga. Det känns som att det kommer gå bra. Hade en heldag med Pau i Karlstad i måndags. Var så himla skönt att vara där igen. Att man dessutom, för en gångs skull, är med människor som ger energi istället för att suga ur energi gör ju det hela mycket trevligare. Det är den saken jag saknar mest med skolan, detta flöde av energi från sina kamrater.

Nej, dags att fånga dagen!