Hysteri…

6 februari, 2013 Av Av helenasahlqvist

Varför denna hysteri om att man MÅSTE arbeta?
Jag har intalat mig själv att jag måste jobba 100%. Det finns liksom inget annat än att jobba just 40 timmar per vecka. Svensken förväntas arbeta. VARFÖR?

Se på våra barn. Det klagas på att barnen bara sitter framför tvn, datorn, telefonen. Visar ingen respekt för den äldre generationen. Vad kan det bero på?

Det kanske inte är svårare än att vi helt enkelt arbetar för mycket. Vad säger man ett barn som lämnas på dagis mer än 40tim per vecka? Att man inte vill umgås med dem? Att någon annan fostrar dem bättre än en själv?

Sen undrar jag vad det är för fel att låta kvinnor gå hemma och inte arbeta. Varför denna hysteri om att kvinnor ska ut i arbete, bli jämställda med mannen? Kan det inte vara bättre för hela samhället att kvinnan är hemma, fostrar barnen och föder barn?

Jag tror att många skulle ha råd att göra det. Det handlar bara om prioritering.