Snart ny vecka!

4 september, 2011 Av Av helenasahlqvist

Ska man kosta på sig en liten uppdatering kanske?!
Ja, jag tror det. Har ju inte skrivit någonting om min vecka som helt ny universitetsstuderande.

Veckan började med jobb en hel förmiddag, sen bar det av mot Karlstad. Behöver jag nämna att fjärilarna levde rövare i magen?
Parkerade bilen och veckans första skratt kom när jag skulle betala för parkeringen. Ställde mig jätte centralt vid parkeringen närmst biblioteket och gick mot automaten.
Kollade tim-taxan: 3:-. Hur är det möjligt? Hade räknat med 6 eller 10:- i timmen. Hihi, är nog bara en symbolisk summa för att det inte ska stå bilar där dygnet runt.

Gick mot biblioteket och Aula Magna där introduktion skulle vara. Kände inte igen en kotte och kände mig helt malplacerad. Hade god lust att resa mig från min plats, gå därifrån och skita i allt.
Introduktionen bjöd inte på några överraskningar. Hade varit lika givande om de spelade in det de sa ett år och laddade upp på YouTube;)

Jag stannade inte till informationen från studentkåren uan åkte till ByggMax för att inhandla diverse målarsaker. Sen var jag tvungen att åka hem för att hämta på dagis och fritids.

I tisdags var det ledig dag på schemat så jag passade på att jobba hela förmiddagen.

Onsdagen bestod av första dagen med en kurs som heter Proffesional Skills. Där är meningen att man ska kunna lära sig att, ja läs själva. Utdrag från kursplanen

:Lärandemål

Efter genomgången kurs skall studenten kunna
– redogöra för huvuddragen i grundläggande modeller för beskrivning av verbal och icke-verbal kommunikation, grupproller och grupputveckling i arbetsgrupper liksom använda sådana modeller för reflektion över skeenden i en arbetsgrupp,
– kommunicera på engelska i olika sammanhang i skrift,
– på en grundläggande nivå förklara projektarbetsformens karaktärsdrag, kunna beskriva generella ledarroller i projekt, liksom de sekventiella stegen i ett projekts förlopp,
– förklara grunddragen i några tekniker och modeller för projektplanering och projektledning,
-med hjälp av teorier och modeller reflektera över sitt eget och andras agerande vid presentationer samt praktiskt genomföra en kortare presentation och
– visar förmågan att analysera och värdera den egna kompetensen i förhållande till arbetsmarknadens krav samt identifiera möjliga karriärvägar.
Krångligt är bara förnamnet och under de timmarna jag var där förstod jag inte mycket;)

Det var i vilket fall ett moment med grupparbete och jag fick arbeta med två tjejer, Nicki och Elin. Då var två av 150 namn inpräntade.

Torsdagen bestod av diverse introduktioner. Först i ämnet Företagsekonomi, sen Externredovisning och efter lunch Marknadsföring. 
På bussen hem var det med en tjej från min klass och jag satte mig hos henne och pratade hela vägen hem.
Jag som hade känt mig som ensammast i hela världen hittade till slut någon att prata med, som dessutom inte var 19 och kom direkt från gymnasiet.
Säga vad man vill, men livserfarenhet märks. Man hamnar på en helt annan nivå om man fått stå på egna ben några år.
En supertrevlig tjej som heter Mikaela i alla fall.

I fredags blev det en snabb sväng till jobbet, innan jag tog bussen till skolan. Jag satt och pratade med Mikaela och en tjej som heter Anna som också kommer från Karlskoga och går i samma klass. (Heter det klass egentligen?!) Som går samma program. 

Dagen bestod av 4timmar Externredovisning. Först två timmar föreläsning följt av två timmar praktiska övningar.

När klockan var 15 och dagen slut var jag hur trött som helst. Det var riktigt skönt att komma hem till familjen då och ta helg.

Helgen har vi ägnat åt målning av förstuga, shopping i Örebro, nedmontering av pool, lättare städning samt kalas. 
Nu ska det bli riktigt skönt att lägga sig mellan rena lakan och sova, för i morgon är det jobb och skola igen;)

Godnatt!