Litet eko~tips!

6 augusti, 2011 Av Av helenasahlqvist

Detta tips väder sig framförallt till blivande studenter, precis som jag.
Jag letade runt en hel del när jag skulle köpa min studentlitteratur för första kursen. Det visade sig att böckerna hade ganska många olika priser beroende på vart man letade.
Jag har tur som kommer gå på Karlstads Universitet, där det finns en studentbokhandel. Flera universitet har samma typ av begagnathandel, där man lämnar in sina gamla böcker och får betalt när dessa sålts.
Ju finare böcker, ju bättre betalt.
Dock kan det komma nya upplagor och då är handeln ganska kall.
Jag har inte kunnat köpa mina första böcker där, eftersom jag ville vara ute i god tid, men till kommande termin kommer jag definitivt handla begagnat.

På Tradera hittade jag ingenting av värde. Det verkar inte vara många som säljer där. Kan bero på att det är svårt att få så mycket betalt som man vill ha. Däremot Blocket verkar fungera bra.

Jag har köpt mina böcker på Lycknis.se. De har prisgaranti gentemot andra internetbokhandlar och jag sparade runt 300:- på att köpa böckerna där. (De har också en ”sälj dina begagnade böcker” funktion.)

Litet spartips från blivande Ekonomi student! 😉