Lördag morgon på Gotland….

16 juli, 2011 Av Av helenasahlqvist

Igår hade vi fullt upp.
Tänkte åka till Visby och vandra runt lite när vädret skulle vara ok.
Åkte söderut mot Hemse, för att inte behöva åka fram och tillbaka. Då upptäckte jag en turistväg som var utmärkt i en bok vi har.
Den tog vi, och det ångrar jag inte.


Visa större karta

Vägen var en liten, vit, grusväg som gick alldeles utmed havet. Man såg Karlsöarna på håll och de är verkligen maffiga.
Sen bar det av norrut, mot Visby. Tänkte stanna till vid Tofta strand och kolla på den omtalade stranden. Men där stod parkeringsvakter överallt och ville ha betalt. Gillas inte!
Åkte istället till Visby och käkade Mc Donalds.
Sen blev det vandring innanför ringmuren norrut. Längst ner mot havet gick det att gå upp i ett av tornen. Utsikten var jättefin. Man såg Visby inbäddat i trädkronorna.

Åt en varsin glass i en park och gick tillbaka mot bilen.

Väl tillbaka i Ljugarn blev det lite sol och bad. Det blåser ganska mycket vid stranden, men när jag gick i vattnet blev jag förvånad att temperaturen var ljummen. Riktigt härligt att bada.

Semesterns första grillning blev det på kvällen och jag passade på att knappa hem lite Studentlitteratur. Hittade en webbhandel där bäckerna var 200:- billigare än jag hittat förut. Ändå går den första terminen på 2300:- i bara litteratur.
Hoppas jag kan sälja begagnat till våren. Andrahandsvärdet är hyfsat bra.
Ska hem och sälja av lite annat också, för det kommer bli tufft i några år framöver.

Idag har vi inte några planer, men imorgon blir det nog en biltur till Åminne (där vi bodde förra året) för lite bad. Om vädret är bra vill säga. Sen ska vi åka till Fårö någon dag, men då vill jag ha lite mindre vind.

Ha en trevlig Lördag!!!!!!