Mycket att stå i….

9 maj, 2011 Av Av helenasahlqvist

Det är långt mellan blogginläggen nu. Jag beklagar, men just nu är det mycket att stå i. Vädret är så skönt att trädgården får sig en ansiktslyftning.
Sen är det ju den där Matten som tar mycket tid just nu. Bara 3lektioner kvar, sen ett mastigt slutprov. Förhoppningsvis blir jag godkänd. Ska nog inte vara några större problem, känns riktigt bra och jag har skaplig koll på det mesta.

Sen började ett litet frö gros i förra veckan angående studier. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra vid sidan av allt pluggande. Om jag ska jobba eller inte göra ett endaste dugg. Nu kom jag på att jag faktiskt kan passa på att läsa lite andra kurser än ekonomi.
Programmet jag ska läsa är på 180p, utslaget på 6terminer = 30p / termin. Man får läsa 45p / termin, så jag kom på att jag faktiskt kan plugga lite till. Dessutom behöver jag 60p extra för att få ”högre revisorsexamen” som det så fint heter. Dessa 60p är valfria. Så istället för att läsa dem efter mina obligatoriska 180p, kan jag läsa dem samtidigt och därmed vara behörig till ”högre revisorsexamen” ett år tidigare.
Så nu har jag lagt till lite Webdesign som extra kurser, samt aktieanalys. Sista ansökningsdagen var den 15/4 så dessa kurser behandlas som sen anmälan och det är inte säkert jag kommer in på dem till kommande termin.
Kurserna är på distans, så det kräver ingen mer skoltid.

Sen kom jag på att jag kan läsa distansutbildningar över sommaren också. Då får man mer studiestöd, vilket resulterar i att jag inte behöver jobba alls de närmsta tre åren. Då får jag nästan samma summa varje månad som jag får av lönen nu, och tar inget studielån över sommaren. SUPER!!!!!!

Idag är jag helt själv hemma. Barnen är hos mormor och morfar och kommer hem imorgon och M jobbar. Passade på att handla lite efter jobbet och mattestugan, men det gick sissådär. Fanns inte riktigt allt jag ville ha i affären, men, men.
Fick med mig en påse Go nuts with Dumle hem, (undrar hur det gick till;)) och de var riktigt giftiga. Köp dem inte, man kan inte sluta äta:D
Nej, nu ska jag avsluta dagen med lite trädgårdsarbete. HÄRLIGT!!!!!!

Kram Helena