Studentekonomi…

7 mars, 2011 Av Av helenasahlqvist

Det ska blöi riktigt intressant att se hur ekonomin kommer se ut sen, när jag börjat plugga.

Drog precis ut en litteraturlista från kurserna som ingår i Ekonomiprogrammet. Bara Företagsekonomi A (termin 1) går lös på ca 2000:-. Och då är böckerna begagnade. Som tur är kan man sälja dem igen efter avslutad kurs. Men ändå!

Jag begriper inte hur studenter har råd med att festa och resa helatiden. Eller har de inte det? Många jobbar kanske extra också. Har inte bestämt mig för hur jag ska göra med det. Måste kolla först hur lång tid pluggandet tar.

Tre veckor kvar till nästa högskoleprov. Ska bli svinkul. Måste bara läsa in mig lite mer på engelska texter (läsförståelse). Får jag mer än 6rätt nästa gång av 20 är jag nöjd. ett rätt mer än sist;)

Matten går hyfsat. Jag som trodde det skulle bli delprov är lite besviken, för det kommer ett slutprov 25/5 istället. Då ska man ”tenta” av hela kursen. Såååååå skoj, NOT!

Måste ta mig i kragen och plugga mer på kvällar och eftermiddagar. Vill ju gärna inte köra i matte.

Sen måste jag lära mig alla mattematiska termer också. Fick påbackning idag att man inte får säga multiplicera utan att man ska säga förlänga. (När man ska få två bråk att få samma nämnare så man kan läågga ihop dem.)

Sen är det konjugatregler och kvaderingsregler, logaritmer och derivata. Phu jag döööööör.

Men hoppet är det sista som lämnar mig. Jag SKA klarat!