En riktig Eko-bov…

8 januari, 2011 Av Av helenasahlqvist

Ibland kan matkontot växa sig gigantiskt. I vilket fall vårt. Just på matfronten kan vårt hushåll spara ofantliga mängder pengar.
För det första det jag nämnde tidigare, att man slänger i genomsnitt 1/4 av det man bär hem.
För det andra, allt bröd man äter. Bröd kostar mängder med pengar. I vilket fall om man jämför med att baka själv.
I perioder bakar jag mycket bröd, men det tar sin lilla tid. Gäller att man planerar lite och sen är barnen inte särskillt förtjusta i det.
Bästa är att baka enkla limpor, i limpform, med nästan bara Vetemjöl. Det blir billigt och man behöver inte baka ut massor med små frallor och kakor. Bara att skiva och stoppa i frysen.
För det tredje skulle vi kunna äta billigare kött. Jag är väldigt dålig på att koka grytor och sånt. Älskar stekt, ugnsstekt och grytstekt kött. En härlig stek till söndagslunchen är ju inte helt fel;)
Däremot kyckling är billigt. Älskar kyckling också, men har inte tagit mig för att hitta bra recept. Kör alltid samma tillagningar om och om igen.
Pasta är jag också dålig på. Spagetti med köttfärssås samt lasagnette som jag gör själv med pastaskruvar och köttfärs. Dags att ändra lite vanor tror jag.

Idag blir det rester till lunch. Vi får äta lite olika hela familjen. Brukar göra så ibland, men det blir ju inte så ofta;)
Ikväll får det bli kyckling. Hel eller filé. Jag har inte bestämt mig än.

Ha en bra Lördag!