Ett år i ekonomins tecken

3 januari, 2011 Av Av helenasahlqvist

Hoppas jag i alla fall. Mycket i år kommer kretsa kring ekonomi. Inte minst eftersom jag förhoppningsvis kommer börja plugga i höst. Jag ska mjukstarta redan nu under våren, men jag hoppas verkligen jag kommer in på universitetet i höst.
Det som krävs just nu är att jag läser in MatematikC från gymnasiet. Det är vad som krävs för att komma in på Ekonomiprogrammet på Karlstad eller Örebro Universitet. Mitt resultat på Högskoleprovet räcker troligtvis för att bli antagen. (Enligt statistiken flera år tillbaka.)

Nu tillbaka till ekonomin. När jag börjar plugga kommer jag inte få det lika bra ställt som nu. Besparingarna är inte heller något att skryta med. Brukar vara ganska bra på att spara och vi vill gärna ha de där två månadslönerna i buffert som man bör ha.

Året som gick har däremot tömt förråden ganska rejält, men då har vi unnat oss massa saker. Ny gräsklippare, bytt husvagn, betalt en vecka i Idre och inhandlat slalomutrustning till barnen.

Nu är det dags att bygga upp förrådet igen. Man vill ju inte ta nån dum kredit för att diskmaskinen pajjar direkt;)

För att spara behövs ju delmål också. Det gör det hela lite roligare. Vårt första delmål är att skrapa ihop pengar till en ny frånluftsvärmepump. Den vi har är från 1984 och kan säcka ihop närsomhelst. Nu har vi planerat ett byte frammåt juni. Hoppas bara inte pumpen ger upp innan det.

Nej, dags att börja spara. Vi hörs!