Doften av nybakat…

9 november, 2010 Av Av helenasahlqvist

…sprider sig i huset. Nam!

Fick Vab’a eftermiddag i dag med. Lina hade låg feber i morse så hon fick stanna hemma en dag till från dagis.
I morgon får hon däremot gå.

Satte en bröddeg så fort jag kom hem vid 12 och tänkte hinna baka ut den och grädda innan Emil skulle hem.
Optimist javisst!
Jag insåg snabbt att jag inte skulle hinna det. Det jäste dessutom hur bra som helst eftersom jag ställde degen bredvid braskaminen som vi eldat i hela dagen. Fick sabba jäsningen två gånger så jag skulle kunna baka ut degen precis innan vi åkte till stan.
Bakade ut och tuffade till Ica Maxi, sen till dagis. Åkte förbi Mallan med en urväxt mössa som är så där varm och go nu när det börjar snöa och blåsa ute. Mössan var för barn, alltså, inte till Mallan. Jag skulle å andra sidan inte tacka nej till att dra på mig en sån, men modet skulle vråla åt mig att genast ta av den.

For hem och barnen stannade ute och skottade lite. Jag började grädda frallorna som var perfekt jästa.
Det får bli färska frallor och varm choklad till kvällsmat. Mums!

Ha en bra kväll!!!