Snabbsålt ;)

1 november, 2010 Av Av helenasahlqvist

I helgen har vi fått massor gjort.
Direkt efter jobbet i fredags åkte vi och handlade. Vi var inte de enda som tänkt på att vi skulle handla på fredagen för parkeringen utanför Ica Maxi var full. I garaget fanns däremot några platser kvar.
Handlade snabbt och drog till Anders och Clara. Fikade och barnen lekte en stund innan vi åkte hem för att laga mat.

I lördags fick vi för oss att vi skulle börja kolla efter skidutrustning till familjen. M och jag har ju skidor och pjäxor sedan tidigare, men mina är 15år och hans är nog dryga 20-25år. Nu vill vi ha Carving istället.
Barnen hade vi tänkt hyra till när vi ska till Idre, men tankarna kretsr ju kring en helg i Säfsen med husvagnen så då behöver vi ju hyra 2 gånger. Bättre och se om man kan köpa skidor och pjäxor till dem. Sen kan man ju sälja dem när de växt ur.

Tänkte att vi kunde åka till stan och Team Sportia för att höra lite vad man ska ha. På vägen kom vi på att vi kunde åka förbi Rävåsens IK’s loppis. Har aldrig varit på loppis i hela mitt liv och det var en kul upplevelse. Va grejjer de hade. Dock inget vi hade nytta av för tillfället, men en sak fick jag med mig. En tomte. En jättefin tomte. Vi har en precis likadan sedan förut, men det är en så speciell tomte att jag var tvungen att köpa med den. Kostade 25:-.

Vi fortsatte och kom på att det finns en loppis till i stan. Pingstkyrkans. Hujedamej, säger jag. Va mycke folk. Och vad mycke grejjer. Vi hittade slalompjäxor, men kunde inte kolla storleken efter ordning. De kostade dock bara 40:- paret till barnen, men vi hoppade över det.

Vidare mot Team Sportia. Fick genast hjälp och råd av en kille där. Så nu vbet vi precis vad vi ska ha. Billiga skidor hade de också. Till Lina skulle vi kunna köpa nya, för de kan Emil ju ha sedan. Vi får se.

Efter maten kom Farmor och Farfar på besök. En pigg liten Clara hade de med sig också. Vi tog en liten promenad i skogen innan fikat. Barnen lekte hej vilt både inne och ute.
Ringde på lite annonser på blocket på skidor och vinterdäck, men fick inte tag på något vettigt.
Jag hittade skidor i Karlstad, men den som sålde dem svarade inte. Jag skickade SMS och vi ringde lite fler gånger.
På kvällen fick jag svar på SMS’et att han var utomlands och skulle komma hem sent igår.
I dag ska jag ringa till han igen och se om vi kan åka dit i eftermiddag.

I går satte jag ut en bilstol på Blocket. Innan vi ens han se att annonsen kom ut ringde en kille från Örebro och köpte den. Han förde över pengar till mig och jag plockade bort annonsen mindre än en halvtimme efter jag satte ut den.
Hans svärmor jobbar på Ica Maxi här i stan och han skulle skicka henne att hämta den på mitt jobb. Smidigt! Snabbaste affären jag någonsin gjort på blocket.

I går hade vi långtråkigt, så vi beslutade oss för att åka till Mullhyttan och vidare till ett ställe mitt ute i urskogen som heter Gryt för att grilla korv. Det ligger ca 2 mil rakt ut i skogen från Mullhyttan. Mor och far följde med och det var så himla lugnt och skönt där. Ganska behaglig temperatur dessutom. Barnen skrotade runt och klättrade på stenar och hoppade ned från dem.

I dag är dagis stängt så jag har en hemma dag. Det är skönt. Får se om man får något vettigt gjort också.

Ha en bra måndag!!!!!