Mycket på G…

28 september, 2010 Av Av helenasahlqvist
…lite för mycket kanske.

Helgen var ganska lugn. Tog en biltur i söndags för att kolla in campingen och skidanläggningen i Säfsen. Såg helt ok ut. Vi var där och åkte skidor för typ 7 år sedan, men varken M eller jag kom ihåg hur det såg ut.

Det som var lite synd är att stugbyn ligger några kilometer från campingen och backarna. Man förlorar lite liv och rörelse på det. Speciellt med tanke på att resturanger och butiker ligger i anslutning till stugbyn och hotellet. Men i alla fall. Ur ren skidåkningssynvinkel ligger campingen perfekt.

Frågade lite om säsongscamping i reseptionen på hotellet och vi var välkommna att skicka in bokning from 1/4 nästa år för nästa säsong.

På hemvägen, när barnen somnade och vi kunde tala ostört, kom vi fram till att det lämpligaste för oss skulle vara att byta husvagn. Den vi har behöver fixas till lite för att överhuvudtaget klara en övernattning på vintern, samt att den blir lite trång då det inte är mycket golvyta i vår husvagn.

Det blev en sväng förbi Cabby i Kristinehamn på hemvägen, men de hade ingen lämplig vagn för oss. (Vi är ute efter ett svenskt märke och för samma pengar som vår är värd).

Det var bara att åka hem för att genomsöka internet.

Hittade en Polar i Örebro (vill köpa en hos en återförsäljare så vi kan byta in vår husvagn, smidigast så) med stor sittgrupp, stort kök, våningssäng, dinett och överbäddsskåp.

Hade ingen aning om hur överbäddsskåpen var i hållfasthet så vi ringde Mickes syrra och bad om att få åka och kolla på deras husvagn för de har ett sånt. Självklart fick vi det och det såg helt ok ut. Nu skiljer det ju i och för sig 8 år på deras och den vi hittat på internet, men i alla fall.

När jag kom till jobbet på måndag morgon ordnade jag snabbt så jag kunde sticka ifrån ett par timmar på förmiddagen. M jobbar eftermiddag och vi/jag kunde inte vänta till fredag eftermiddag innan vi kunde åka för att kolla på den.

Hela vägen till Örebro radade jag upp farhågor i hjärnan: Den var såld, men inte borttagen från nätet. Den var supersliten, bucklig i plåten eller näst värst: Den var super inpyrd av rök.
Men icke. Inget av det. Den stod på parkeringen och bara skrek åt oss att ta den därifrån;)

Klämde och kände i över en halvtimme. Barnen var måttligt intresserade, kan jag meddela.

Talade med en säljare och han lovade räkna fram ett pris på den, med vår husvagn i inbyte. Skulle återkomma på tisdagen.

Fick ett pris i går, men vi var inte helt nöjda med det. Ringde tillbaka och försökte få ner det, men det gick inte alls. Så vi fick helt enkelt sova på sasken. Nu är det gjort och på förmiddagen ringde M till säljaren och meddelade att vi slog till.

Får den nästa fredag och jag kan knappt bärga mig. Hoppas bara den är så bra som vi tror. Rymligare är den i vilket fall som helst. Nedan följer en illustration av det. Först Hobbyn, sen Polaren.

Nu blir det sänggång. Tack och hej!