Klämdag…..

14 maj, 2010 Av Av helenasahlqvist

Och jag är ledig. Känns helt ok.
I dag har vi ordnat barnvakt. M och jag ska åka till Linde för att kolla på en bil till mig. Känner att det är dags för klimatanläggning. Har åkt tillräckligt många sommar mil i ett bastuaggregat. Inte har takluckan gjort mycket nytta heller.
Nu har vi hittat en silverfärgad Ford Focus hos en handlare i Linde som vi tänkte kolla på. Får nog bara ringa först och höra så den är i ok skick, annars är det ju lite onödigt att åka 15mil för att titta på den.

Gårdagen var en sån där bra dag då man hann göra massor. Jag bakade, putsade några fönster, städade skafferiet och var ute med barnen. dessutom gjorde jag en god soppa till lunch som hela familjen gillade.

Recept:

5 små potatisar
10 cm purjolök
2 stora morötter
1liter vatten
1 buljongtärning
2msk tomatpure
2 msk vetemjöl
ett par deciliter ärter/majs/peprika blandning
1 pkt bakon, strimlad och knaperstekt
1,5 dl makaroner av valfri sort.
1krm timjan
1 vitlöksklyfta.

Koka tills allt är mjukt och ät. Smaskigt.