Nån som såg…

6 maj, 2010 Av Av helenasahlqvist

Uppdrag granskning i går. Det är ju helt OTROLIGT, men gud så intressant. För de som inte såg det handlade det om elpriser och varför elpriserna är så höga. Jag hoppas verkligen media tar upp saken mer för det är förjävligt.

I korta drag så går det till så här. Den billigaste elen är vattenkraft följt av kärnkraft, de upptar undiefär 70-80% av sveriges el produktion. Därefter kommer vindkraft. Mindre än 10% av vår el kommer fån kol och olja. Av någon konstig anledning sätts priset efter hur dyr den ”dyraste” elen är, alltså olje eller kolelen. Vi som bor i sverige och alltså får vår el från i huvudsak vatten får betala flera gånger mer för elen än vad den kostar bara för att prissättningen är som den är. Det skulle vara precis som att alla bilar kostar lika mycket. Man köper en Fiat, men priserna sätts efter hur dyrt det är att tillverka en BMW. VEM SKULLE GÅ MED PÅ DET?????????!!!!!!!

Vi är blålurade!