Nyttigt med frisk luft???!!!! :S

13 februari, 2010 Av Av helenasahlqvist
Det känns ju inte direkt som det är det. Speciellt inte nu. Är hur trött som helst och klockan är bara lite över 6.

Blev ändå mycket gjort i dag. Bakade limpor, av fralldegen nedan. Blev jätte gott, men jag kom på att jag visst glömde oljan. Hade tydligen ingen betydelse för smaken. Det blev 2 stora och en liten formfranska. Gräddade i ugnen på 200grader i 40 min. Perfekt!

Lina hjälpte mig med att storstäda hennes rum. Det har inte varit så rent som det är nu på typ ett halvår. Skönt!

Städade även rummet som gud glömde, datarummet. Det har varit lager/skrot plats i ett år säkert. Känns ju så skönt när man gjort lite fint.

Blev soppa till lunch. En billig, egenkomponerad soppa. 1st stor potatis, 1 morot, 1 liten lök, 1 vitlöksklyfta, knappt 100g kyckling i små bitar, 1 buljontärning och grönsaksblandningen ärter/majs/paprika. Fick klart godkänt. Den med färsk fralla till. Behöver jag säga något mer. Lunch till 3/4 delar av familjen för under en 10:a lätt. Tanken var att det skulle räcka till lunch i morgon med, men smart som man är så stod den framme för länge. Synd….

Efter lunch gick vi ut. Termometern som visat -15 hela förmiddagen hade sakta krupit upp mot -8. Solen gassade verkligen ute så jag tog plats i en stol vid altanens södervägg. Hur skönt som helst. Lite ljusterapi. Tyckte det knakade i skogen, men kunde inte se något. Kanske var snö som rasade av träden. Sen knakade det lite högre och då får jag se en jätte stor älg stå på körvägen på andra sidan tomtgränsen och käka i ett snår. Den var nära, riktigt nära. Barnen lekte och älgen brydde sig liksom inte. Längre in i skogen stod två till och åt. Inte heller de verkade bry sig om oss. Är älgjakten slut, eller?

Gick in för att hämta kameran, men då knallade de bort mot vedskjulet. En av dem hoppade ut på gärdet och började äta knoppar och ris i gärdeskanten. Fotade som sjutton.

Barnen fortsatte med lek och stojj, men hungern rev nog mer än rädslan i älgarnas magar för de verkade helt oberörda. Inte ens så de sneglade skrämmt åt vårt håll.

Dettta gör att jag älskar vårt hem och omgivningen där vi bor än mer. Skulle inte byta med någon. Skulle iofs vara kul med ett gigantiskt hus, typ Hollywood stort, men då får det bli här;). Det kommer den dagen man blir ekonomiskt oberoende. Haha, som om den dagen någonsin skulle komma. Who i´m kidding??!!

Nu är jag alltså tröttare än på riktigt länge. Måste vara all frisk luft. Hur onyttigt som helst;)

God kväll vänner!!!!!!!