Älgsafari…..

9 februari, 2010 Av Av helenasahlqvist
….är inget vi behöver åka på. Nej då, vi har dem inpå knuten. I över en timme har de stått på gärdet utanför vårt hus och käkat knoppar utmed skogsbrynet. På sätt och vis är det härligt, men jag avskyr när de kommer in på tomten.
I dag har jag VAB. Lina kräktes två gånger i natt, så det blev dagisfri dag för henne och Emil. Än så länge leker de utan större bekymmer, men rätt vad det är ryker de ihop.
När M kommer hem ska jag åka in till stan för att handla lite. Egentligen borde man väl göra en matlista, men jag har så otroligt dålig fantasi. Någon som vill hjälpa mig? Lite ideér tas tacksamt emot, gärna recept också;). Det ska vara billig mat, gärna storkok, men enkelt att slänga ihop.

Helgen blev perfekt. I lördags städade vi, sen kom Herngrens över på en eftermiddagsfika.

I söndags fick vi för oss att det var en perfekt dag för korvgrillning. Vi åkte till Labbsand med farmor, farfar och storkusinerna till barnen. Till vår stora förvåning var det inte plogat ner till Labbsandhuset. Det var bara att tänka om, då kom M på att det kanske gick att åka ner vägen bredvid. Socialdemokraterna har en partistuga och camping som angränsar till Labbsand och dit var det faktiskt plogat. Till grillplatsen nere vid sjön fick vi däremot pulsa, men det blev en fin liten gång i djupsnön till slut.
Emil råkade dock halka i ruschbanan och spräcka läppen, igen. Han började frysa när vi åt korv, så då var det bara att åka hem.
Barnen tog en tupplur i bilen och när vi kom hem värmde solen så skönt. Jag fick Emil med mig och skottade fram sandlådan. Fick faktiskt loss alla leksaker som vi råkat lämna kvar när snön kom. Emil bänkade sig och lekte i över en timme. M skottade dessutom fram lekstugan och Lina lekte lika bra hon. Jag själv skottade fram gräsmattan intill altanens södervägg och där tog jag och M oss varsin kopp kaffe. ÄNTLIGEN!!!!!! Det här hade jag längtat efter sen jul, typ. Man hörde takdroppen, några fåglar kvittrade faktiskt, vinden stod stilla och solen stekte. Snacka om livskvalité.
Brorsan kom en sväng. Ungarna blev överlyckliga.
Eftersom vi var så trötta när kvällen kom, gav vi barnen mackor och yoghurt. Själva tänkte vi åka och köpa varsin pizza när ungarna somnat. Det slutade dock med att även vi åt smörgås tillsammans med barnen. Då sparade vi de 150spännen. 😉
I går var det arbetsdag, precis som vanligt, men i dag blev det alltså VAB. Tvätta, städa och laga mat står på schemat. Skojj;)
Nå ja. Det är väl bäst man sätter fart.
Ha en superbra dag!!!!!!