Dessa mobiler…..

9 december, 2009 Av Av helenasahlqvist

Jag måtte vara helt teknikoberörd. Konstigt att jag jobbar med mobiltelefoner och annan elektronik kanske. Jag frågar mig ändå dagligen varför? Varför behöver man alla dessa konstiga funktioner i mobiltelefonen? Det ska gå att surfa, den ska ha webaplikationer såsom google och facebook. Senaste tillskottet är Spotify. (Det kan jag köpa, för det är ju smidigt med musik direkt i mobilen, men i alla fall). Det ska vara hur måna miljoner pixlars upplösning på kameran som helst. Varför? Jo för att man inte orkar ”släpa” på digitalkameran i tid och otid och alla tror att man har användning för 12miljoner pixlar. Alla dessa funktioner kostar ju mer än en systemkamera och en mobil med ringfunktion tillsammans. Hujeda mig.
Nej, jag måste verkligen jobba i fel bransch. Jag är nöjd om det går att ringa på min mobil. Kan jag dessutom maila är jag mer än nöjd, för då kan jag blogga utan dator. Fast det gör jag nästan aldrig.

Ett litet köptips så här i december är ändå SonyEricsson C901. Den tar hyggliga bilder, har en ”riktig” blixt. Man kan maila utan problem och den finns i GreenHeart som är miljömärkning och står för att hela telefonen är byggd i återvunnet material. De är relativt felfria dessutom, men kostar uppemot eller dryga 3000:-. Vill man vara miljövänlig, med lite mindre pengar på fickan kan man välja SonyEricsson Naite. Den ligger runt 2000:-. Och vill man inte vara miljövänlig, men plånboksvänlig kan jag tipsa om Nokia 1661 som kostar under 1000:-.