Jag är stolt över mig själv!

2 december, 2009 Av Av helenasahlqvist

I går gjorde jag det, äntligen! Jag var på Blodcentralen och lämnade 4,5dl blod. Tanken var att jag skulle dit redan i somras, men jag har kännt mig lite små hängig i mellanåt så jag har inte riktigt vågat. Det är 10 år sedan jag lämnade blod senast. Den gången kommer jag nog aldrig glömma. Det var nämligen första och enda gången jag svimmat också. Med det i bakhuvudet har jag dragit mig in i det sista. Nu är det ändå gjort och det var med lätta fötter jag gick därifrån i går.
Jag fick en presentcheck, en isskrapa och en almanacka för jobbet som tog ca 20 min. Checken var på 50:- och kan lösas in nästan i vilken butik som helst. Nog kan det tänkas lite att ”bara” få 50:-. Det tycker jag inte. Det borde ju inte kosta någonting. Vi ska väl kunna hjälpa varandra, är det inte så?
När jag nästan var klar med min lämning i går, kom det in en farbror som skulle lämna blod. Det var hans 88:de gång. Det ni! För lång och trogen tjänst fick han en jätte fin Iittala skål/vas.
Jag tycker ändå inte gåvan är den bästa lönen, bara det att kunna hjälpa någon i nöd ger mig sinnesfrid för lång tid framöver……