1:a Advent….

29 november, 2009 Av Av helenasahlqvist

I dag är det advent. Första advent. Huset är fyllt med värmande ljuskällor. Skenet från julstjärnorna i fönstret ger en mysfaktor som bara finns i adventtider.

I går försökte jag pynta lite, men det kändes svårt. Mickes kusin var här för att byta vår vattenkran i köket. Vi hade fått en gammal av Mickes föräldrar och allt såg bra ut tills vi kopplade på vattnet. Det rann. Fastän kranen var avstängd kom det vatten ur den. Det var bara att stänga av vattnet och fundera ut någon bra lösning. Eftersom klockan var förbi lunch blev lösningen att plugga ledningarna, koppla vatten till diskmaskinen och vänta tills på måndag. Så nu har vi inget vatten i köket. Tur är att tvättstugan ligger bredvid, så det går jätte bra ändå. Tyckte att nu när vi ändå har stängt av vattnet i köket så kan vi ju kasta ut detsamma och sätta in ett nytt IKEA kök.;)
Men inte, då får man vinna på Lotto först.

Hade gäster i går. Det var riktigt trevligt. Bengt & Annika med barn kom förbi på en bit mat. Det serverades Rådjur och Vildsvin till det potatisgratäng och Julmustsåsen som Pernilla gjorde på tv i onsdags. Den gillades av sällskapet, i alla fall sa de det. Så den rekomenderas!

I dag blir det troligtvis julskyltning och lite utelek. Men först advent frukost med hembakta smörgåsar och nykokta ägg.

Trevlig advent önskar Helena!