Göteborg….

24 oktober, 2009 Av Av helenasahlqvist

Hittills har resan varit helt ok. Det var riktigt skönt att sitta och slappa på tåget i ett par timmar. Vi gick till hotellet, ca 2km, som ligger aldeles vid göta älv. Rummet ligger på tionde våningen med fönstret mot älven. Man ser båtar korsa älven och stora Danmarksfärjor komma in. I fjärran ser vi lite av Älvsborgsbron.
Det är tyst och lugnt.

Rummet är väl ingen höjdare. Ett enkelt rum, men en smal säng, två fåtöljer och skrivbord. Chocken kom när vi upptäckte att det enbart fanns ett täcke. Oj oj oj. Och det blev faktiskt problem med sömnen i natt. Det blev varmt, och jag som är van att kunna vända på täcket och få den kalla sidan neråt, fick ligga där, vaken och svettas.
I gårkväll gick vi en sväng på stan. Var inne i Saluhallen och gick lite längs Avenyn. Vi åt på Gammelport. En väldigt trevlig restaurang innanför Vallgraven. Det bjöds på grillbuffé. Man beställde en köttbit och sen fick man plocka på potatis, sås och grönsaker själv. Jag blev ordentligt mätt.

Nu väntar frukost och jag hoppas att den ska smaka.