Korvgrillning & Bullbak;)

4 oktober, 2009 Av Av helenasahlqvist
I går tog vi bilen och åkte mot Mullhyttan. Väl där svängde vi norrut mot den lilla lilla byn Gryt. Den ligger mitt i skogen 1,5mil från närmsta samhälle i änden av en grusväg. Inte långt från dennna lilla lilla by ligger torpet Nyängen. I närheten har mina föräldrar en eldstad och en liten liten stuga.
Torpet Nyängen har min bror köpt. Han ska hyra ut torpet och anordna jakt kurser mm.
I går hade han invigning och arangerade mässa samt mångkamp i jakt och skytte.
Det var en strid ström med besökande.

Vi gjorde brasa vid mor och fars stuga och grillade korv. Sen kom regnet så vi åkte hem.
På hemvägen blev det tal om bad. Vi bestämde att det skulle vara kul att dra till Loka för att testa badet där. Det får bli dagens aktivitet.

Bakade en sats bullar när vi kom hem. Kikade till degen efter 30min och upptäckte att de inte jäst det minsta. Oj då, hade visst glömt jästen. Det var bara att sätta tillbaka degen på assistenten, blanda i mer mjölk, mjöl och framför allt jäst.
Degen fick jäsa och nu hände det grejjer. Gjorde en potatisgratäng (klippte upp påsen, hällde i form och pepprade) innan det var dags att kavla ut degen. Bredde på smör och pepprade på kanel – TRODDE JAG JA. Jag råkade ta peppar burken jag tidigare haft till gratängen. Som tur var blev det bara lite på ena sidan och jag försökte ta bort det mesta. Vem vet, det kanske blir skitgott med krossad svartpeppar i kanelbullar;)
Ha den äran alla kanelbullar på kanelbullens dag!!!!
//H